Veilig online betalen

Verified by Visa is een extra beveiligingsmaatregel voor uw betalingen via internet. Hiermee is online winkelen met uw creditcard nóg veiliger. Het is een gratis service. 

Wat is Verified by Visa?

Met Verified by Visa zijn online betalingen met uw Visa Card extra beschermd. Tijdens het betalen met uw Visa Card, ontvangt u per SMS een eenmalige code op uw mobiele telefoon. Deze code is de extra Verified by Visa controle. U vult de code in bij het Verified by Visa scherm tijdens het betalen en rond vervolgens de betaling af. Door de code weten de verkoper en Qander dat u degene bent die de aankoop doet. Zo voorkomen we fraude.

Uw Visa Card is hiervoor automatisch aangemeld. In de video leggen wij uit hoe Verified by Visa werkt.

Hoe werkt betalen met Verified by Visa?

Stap 1. Online betalen met uw creditcard
U kiest in het winkelmandje van de webwinkel bij betaalwijze Creditcard. Hier voert u uw creditcardgegevens in en gaat naar de volgende stap.

Stap 2. De extra Verified by Visa controle
Na het invoeren van uw creditcardgegevens ziet u het Verified by Visa scherm. Hier moet u de eenmalige code invullen om de online betaling af te ronden.

Stap 3. De eenmalige code per SMS op uw mobiele telefoon
De eenmalige code ontvangt u automatisch per SMS op uw mobiele telefoon. Dit is een 6-cijferig nummer met als afzender Qander. De code is 10 minuten geldig. Het is belangrijk dat uw mobiele telefoonnummer juist in onze administratie staat. Zonder deze code kunt u uw online betaling niet afronden.

Stap 4. De online betaling afronden
Vul eenvoudig het 6-cijferige nummer in bij het Verified by Visa scherm. Accepteer de voorwaarden en klik op de button 'bevestigen'.

Veelgestelde vragen

 • Hoe weet ik of een bedrijf of webwinkel Verified by Visa heeft ingeschakeld?
  U merkt vanzelf of een bedrijf of webwinkel Verified by Visa heeft ingeschakeld. Automatisch verschijnt dan tijdens het betalen het Verified by Visa scherm en wordt daarin om de eenmalige code gevraagd. Ook plaatsen sommige deelnemende bedrijven het Verified by Visa-logo op de website, maar dit is niet verplicht.
 • Als een bedrijf of webwinkel geen Verified by Visa heeft ingeschakeld, kan ik dan toch betalen met mijn Visa Card?
  Ja, het blijft mogelijk om te betalen met uw Visa Card als een bedrijf of webwinkel geen Verified by Visa heeft ingeschakeld. U maakt dan alleen geen gebruik van de extra bescherming doordat u geen eenmalige code per SMS ontvangt en moet invoeren.
 • Kan ik bij een webwinkel online betalen met mijn Visa Card zonder gebruik van Verified by Visa?  
  Dit is afhankelijk van de webwinkel of het bedrijf waar u online wilt betalen. Als deze Verified by Visa heeft verplicht bij het online betalen met een Visa Card, dan kunt u de betaling niet afronden zonder Verified by Visa. 
 • Ik hoef geen eenmalige code in te vullen terwijl de webwinkel Verified by Visa heeft ingeschakeld? 
  Dit kan het geval zijn. Als een bedrijf of webwinkel Verified by Visa heeft ingeschakeld is het invullen van de eenmalige code niet altijd nodig. Dit is afhankelijk van de risico van de betaling. Bepalende factoren hiervoor zijn onder andere de reputatie van de webwinkel, of u eerder een betaling bij deze webwinkel hebt gedaan en de hoogte van het bedrag. 
 • Moet ik een nieuwe Visa Card aanvragen voor Verified by Visa?
  Nee, u hoeft geen nieuwe Visa Card aan te vragen voor Verified by Visa. Verified by Visa is beschikbaar op uw huidige Visa Card en u bent automatisch aangemeld. Wel moet uw Visa Card geactiveerd, geldig en niet geblokkeerd zijn.
 • Ik gebruikte al Verified by Visa met een zelfgekozen wachtwoord, wat verandert er voor mij?
  De manier van Verified by Visa met een zelfgekozen wachtwoord is vervangen. U gebruikt nu automatisch de nieuwe manier via de eenmalige 6-cijferige code die u per SMS ontvangt. Informatie over de oude manier met een zelfgekozen wachtwoord vindt u hier.  
 • Geldt Verified by Visa ook voor de partnerkaart (extra creditcard)?
  Ja, Verified by Visa geldt ook voor uw partnerkaart (extra creditcard). Het creditcardnummer op uw partnerkaart bepaalt naar welk mobiel telefoonnummer de SMS (met de eenmalige 6-cijferige code) wordt verstuurd:
  • Is het nummer op uw partnerkaart niet hetzelfde als op uw hoofdkaart? Dan wordt de SMS verzonden naar het mobiele telefoonnummer gekoppeld aan uw partnerkaart. 
  • Is het nummer op uw partnerkaart wel hetzelfde als op uw hoofdkaart? Dan wordt de SMS verzonden naar het mobiele telefoonnummer gekoppeld aan uw hoofdkaart. 
 • Welk mobiele telefoonnummer is gekoppeld aan mijn Visa Card?
  In Mijn Qander staat het mobiele telefoonnummer dat is gekoppeld aan uw Visa Card. Log in met uw e-mailadres en wachtwoord en ga vervolgens naar het tabblad ‘Mijn gegevens’. Hier vindt u het mobiele telefoonnummer.
 • Hoe wijzig ik het gekoppelde mobiele telefoonnummer?
  In Mijn Qander wijzigt u zelf uw persoonlijke gegevens waaronder uw mobiele telefoonnummer. Ga hiervoor naar het tabblad ‘Mijn gegevens’.
 • Kan ik voor Verified by Visa elk mobiele telefoonnummer gebruiken?
  Nee, het moet een Nederlands mobiel telefoonnummer zijn om de SMS te kunnen ontvangen. Voor een buitenlands mobiel telefoonnummer kunnen wij de aankomst van de SMS niet garanderen.  
 • Ik heb geen mobiel telefoonnummer, kan ik wel online betalen?
  Dit is afhankelijk van het bedrijf of de webwinkel waar u online betaalt. Heeft deze Verified by Visa niet ingeschakeld, dan kunt u er online betalen zonder mobiel telefoonnummer. Heeft deze Verified by Visa ingeschakeld, dan is het mogelijk dat u de online betaling niet kunt afronden.
 • Ik ontvang de SMS met de eenmalige code niet. Wat moet ik doen?
  Controleer in Mijn Qander of het juiste mobiele telefoonnummer bij ons bekend is. Is dit nummer juist en u ontvangt geen SMS? Neem dan contact op met onze medewerkers van de afdeling klantenservice via telefoonnummer 073 - 646 2530. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur.
 • Waaruit bestaat de code?
  De code bestaat uit 6 cijfers.
 • Hoe lang is de code geldig?
  De code is 10 minuten geldig. Ook is iedere code maar één betaling geldig.
 • Waar staan de 3D Secure-voorwaarden (Verified by Visa)?
  De 3D Secure-voorwaarden staan op de voorwaarden pagina of open direct de voorwaarden hier